Steun Hoessein en Ali kan Jordanië niet helpen

Vorsten

20/01/2019 2:51 pm

De aanmoedigingen van kroonprins Hoessein en zijn oom prins Ali hebben Jordanië zondagmiddag in Dubai niet kunnen helpen. In de kwartfinale van de strijd om de Azië Cup werd de voetbalploeg van Jordanië uitgeschakeld door Vietnam. Dat was na de extra speeltijd beter in het nemen van strafschoppen: 4-2.

Daarmee kwam een einde aan het Jordaanse sprookje. Jordanië was mede dankzij een verrassende zege op titelhouder Australië ongeslagen vanuit de groepsfase doorgestoten naar de kwartfinales. Daarin begon het als favoriet in het Al Maktoum stadion in Dubai aan de wedstrijd tegen Vietnam, dat via de achterdeur als laatste van de beste nummers drie een ronde verder kwam.

Met kroonprins Hoessein, die de eerdere wedstrijden nog thuis op televisie had bekeken, en prins Ali op de tribune nam Jordanië dankzij Baha Abdel-Rahman in de eerste helft de leiding. Vietnam gaf echter niet op. Zes minuten na rust kwam de gelijkmaker via Nguyen Cong Phuong en daarna wisten beide teams niet meer te scoren zodat het aankwam op penalty schieten.