Koningspaar geniet van klassieke muziek

Koning Willem-Alexander en Máxima hebben zaterdagavond genoten van klassieke muziek van de componist Johann Sebastian Bach. Het koningspaar woonde de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging bij in TivoliVredenburg in Utrecht.

Koning verleent Mona Keijzer ontslag op verzoek van premier Rutte

Koning Willem-Alexander heeft demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) zaterdag op de meest eervolle wijze ontslag verleend. Dat deed hij volgens de Rijksvoorlichtingsdienst "onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten die Keijzer aan hem en het Koninkrijk heeft bewezen". Demissionair premier Mark Rutte had de staatssecretaris kort daarvoor bij de koning voor…

Harry geniet van kip en wafels in New York

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan hebben zaterdag genoten van een lunch met gefrituurde kip en wafels, melden Amerikaanse media. De hertog en hertogin van Sussex zijn op bezoek in New York en stopten bij een eettent in Brooklyn, een stadsdeel van de Amerikaanse metropool.

Japanse media: prinses Mako ziet af van afkoopsom voor huwelijk

De Japanse prinses Mako is van plan af te zien van de afkoopsom die ze van de regering krijgt als ze trouwt. Volgens lokale media wil Mako het bedrag van zo’n 150 miljoen yen (ongeveer 1,1 miljoen euro) dat Japanse prinsessen traditiegetrouw krijgen als ze in het huwelijk treden, en daarmee automatisch hun titel, positie…

Prins Charles krijgt eigen kanaal bij Amazon Prime

Prins Charles krijgt volgens Britse media zijn eigen kanaal bij streamingdienst Amazon Prime. De Britse troonopvolger kondigde vorig jaar al de lancering aan van RE:TV; een onlinekanaal voor video’s over het milieu. Dat wordt nu ondergebracht bij Amazon Prime.

Beatrix en Margriet genieten van show Introdans: Geweldig!

Prinses Margriet en prinses Beatrix hebben vrijdagavond zichtbaar genoten van de jubileumvoorstelling van Introdans. "Geweldig", aldus prinses Margriet bij een ontmoeting met de dansers op het toneel van het Stadstheater in Arnhem. Daar gingen beide prinsessen ook met het vijftigjarige dansgezelschap op de foto. "Het was geweldig om weer te kunnen dansen en wat een…

Kroonprinses Mary opent nieuwe campus in Horsens

De Deense kroonprinses Mary heeft vrijdag officieel de nieuwe campus van het VIA University College in Horsens ingehuldigd. De vrouw van kroonprins Frederik verrichte de openingshandeling door in het bijzijn van zo’n 350 aanwezigen een rood lint lint door te knippen.

Carl Gustaf ontmoet soldaten bij inhuldiging regiment

Carl Gustaf heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de plaats Arvidsjaur. De Zweedse koning was daar om het Norrlands dragonregiment in ere te herstellen. Het regiment, dat ook bekendstaat als K 4, werd in 2004 ontbonden en is sinds dit jaar weer een eigen eenheid.

Camilla geschokt door impact van coronavirus op kankeronderzoek

Camilla, de hertogin van Cornwall, is geschrokken door de impact die het coronavirus heeft gehad op het onderzoek naar kanker. In een brief in de Daily Mail haalt de vrouw van prins Charles onder meer aan dat er in het Verenigd Koninkrijk een stuk minder vrouwen een mammografie hebben laten doen; iets waardoor bij mensen…

Paleis van de toekomst

Vaak en graag loop ik de paleizen binnen en het blijft magisch. Zelfs als een paleis nog in de steigers staat en er harde bouwgeluiden te horen zijn, in plaats van minnelijke muziek.

Vorsten Lezersdag 2021

Op veler verzoek komt er weer een Vorsten Lezersdag! Het aantal deelnemers is beperkt, dus reserveer snel!

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig