Podcast - Aan het hof

Corona ontziet ook de royals niet

De royals op social media

Het nieuwe leven van Meghan en Delphine

In gesprek
met prins Carlos

Spaanse politie doet onderzoek naar prins Joachim

De Spaanse Policía Nacional doet op verzoek van de gezondheidsautoriteiten van de gemeente Cordoba onderzoek naar de gedragingen van de Belgische prins Joachim. De oudste zoon van prinses Astrid reisde een week geleden naar Spanje, woonde daar een feest bij en raakte besmet met het coronavirus. Daarbij heeft hij zich onttrokken aan de verplichting om…

757.000 tv-kijkers bij rondleiding in Koninklijk Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam is momenteel gesloten vanwege de coronacrisis, maar toch konden mensen zaterdag een bijzonder kijkje nemen. Omroep MAX zond een rondleiding door het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander uit op televisie. Die uitzending trok op NPO1 757.000 kijkers.

Prins Joachim onder vuur in Spanje en België

De Belgische prins Joachim is zaterdag zowel in België als in Spanje overladen met kritiek vanwege zijn onverantwoordelijke gedrag in het midden van de coronacrisis. Hij lapte de quarantaineregels aan zijn laars na een in veler ogen volstrekt onnodige reis. Joachim (28) is mede daardoor zelf besmet met het virus.

Belgische prins Joachim loopt corona op in Spanje

De Belgische prins Joachim heeft afgelopen week het coronavirus opgelopen tijdens een bezoek aan Cordoba. Het paleis heeft berichten daarover in de Spaanse media bevestigd, zo meldde de Waalse televisiezender RTL.

Koningin Mathilde trendsetter met modieus mondkapje

Koningin Mathilde heeft volgens de modepolitie en fashionbloggers een nieuwe trend gezet door afgelopen donderdag met een op haar kleding afgestemd mondkapje te verschijnen bij een bezoek aan chrysantenkwekerij Gediflora in Oostnieuwkerke. "Daar word ik helemaal gelukkig van", schreef zaterdag een volger van de Vlaamse website ModekoninginMathilde.

Prinses Mabel steunt ‘mooi en heerlijk’ AmsterdamOntbijt

Prinses Mabel heeft zaterdag op sociale media extra aandacht gevraagd voor het AmsterdamOntbijt. Dat is dit jaar vanwege de beperkende maatregelen in het kader van de coronacrisis het alternatief voor het traditionele AmsterdamDiner, waar altijd geld wordt opgehaald voor de strijd tegen aids.

Personeel koningin Elizabeth werkt in ploegendienst

Het paleispersoneel dat in direct contact is met koningin Elizabeth (94) en prins Philip (98) werkt vanwege de coronacrisis in een bijzondere ploegendienst, zo melden Britse media. Het gaat om 24 mensen die in twee ploegen van twaalf om de beurt drie weken achter elkaar intern zijn op Windsor Castle.

Japanse reserves tegen Chinees staatsbezoek aan keizer

Japan moet de uitnodiging aan de Chinese president Xi Jinping om op staatsbezoek te komen bij keizer Naruhito intrekken. Dat vinden parlementsleden van premier Shinzo Abe’s eigen partij. Zij hebben bij kabinetssecretaris Yoshihide Suga een verzoek met die strekking ingediend. Reden is hun bezorgdheid over de recente acties van China richting het autonome Hong Kong.

Prins Charles doet mee met virtueel theekransje

Prinse Charles gaat zondagmiddag virtueel op de thee om de 125e verjaardag van de National Trust te vieren. Charles is president van de instelling die zich inzet voor het behoud van plaatsen van historisch belang of natuurlijke schoonheid in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

Ook prinses Mako moet huwelijk uitstellen

De huwelijken van de Griekse prinses Theodora en de Britse prinses Beatrice zijn niet de enige die uitgesteld moesten worden vanwege de coronacrisis. Reizen en grote samenkomsten zijn daardoor niet toegestaan en de prinsessen moeten hopen dat de beperkende maatregelen snel worden versoepeld zodat ze hun oorspronkelijk voor deze week geplande bruiloft opnieuw kunnen voorbereiden.

Ook Märtha Louise woest na dood George Floyd

Net als vele anderen heeft ook de Noorse prinses Märtha Louise vol afschuw gereageerd op de dood van de Amerikaanse George Floyd, de ongewapende zwarte man die om het leven kwam door heftig politiegeweld.