Blog Justine: Stormende hersens

Vorsten [sb]

23-06-2016 10:29:23

We gunnen ons er nooit de tijd voor, maar het is wel belangrijk: brainstormen, of stormende hersens, zoals ik het vrijelijk vertaalde in mijn uitnodiging naar de medewerkers. Het was hoog tijd om weer eens constructief na te denken over Vorsten, het dna van uw tijdschrift en op welke manier wij u keer op keer kunnen verrassen. Het team van Vorsten is, na een wat heftige en vooral drukke periode, hechter dan ooit en juist die prettige sfeer is nodig om in alle openheid elkaar aan te scherpen.

Na de deadline van de ‘Laurentien-Vorsten’ hebben wij ons een dag lang teruggetrokken op Landgoed Duin & Kruidberg – ja, daar waar hofmaarschalk Sjoert Klein-Schiphorst voorheen de scepter zwaaide. Iedere rubriek en serie hebben we tegen het licht gehouden. Is het nog interessant, hoe kan het beter, wat moeten we voortaan laten? En om los te komen van vast gewortelde patronen kregen we een lesje creatief en commercieel denken van een mediadeskundige die ik heel toevallig goed ken. Het was een inspirerende dag die veel nieuwe ideeën opleverde, maar het bleef niet beperkt tot die ene dag. Gelukkig kwam Martijn Akkerman, die tijdens onze brainstorm opnames had voor het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch een week later naar de redactie om ook over zijn juwelenserie van gedachten te wisselen. We hingen aan zijn lippen; wat een verhalen, wat een anekdotes! We hopen dat Martijn nog heel lang tijd vindt om zijn verhalen en kennis met u te delen in Vorsten. Ik ben ook blij dat ook hij al heeft toegezegd zaterdag 22 oktober lezingen te geven op de Vorstendag, net als andere Vorsten-coryfeeën als Paul Rem en Wim Dehandschutter.

De meeste nieuwe ideeën zult u de komende edities tegenkomen, zonder direct te weten dat ze het resultaat zijn van onze bijeenkomst. Maar de eerste resultaten van onze stormende hersenen kunt u nu al zien, in de nieuwe Vorsten. Zo hebben we de rubriek Levensloop ondergebracht in Hofnieuws en hebben wij de Lezersrubriek een naam op niveau gegeven: Hoogachtend. Naast de foto’s die royals zelf online zetten, publiceren we hierin nog steeds graag uw bijdrages. Want Vorsten acht de lezer hoog, voor u maken we Vorsten immers.

handtekening-justine1

Meer Column Justine