Blog Justine: Marry Harry!

redactievorsten

03-08-2016 16:02:45

harry

Een special vol over één van de meest charismatische prinsen ter wereld: Harry! Waarom? Omdat de redactie is aangestoken door redacteur Kim Posthumus. Al tijdens het sollicitatiegesprek vertelde ze over haar grote favoriet, en hij komt ook regelmatig ter sprake tijdens onze werkzaamheden voor uw tijdschrift. Kim heeft zelfs een trui met de tekst: ‘Prince Harry is my home boy’! Wat onze eindredacteur Désirée is op het gebied van onder anderen koningin Elizabeth, is Kim op dit gebied: een lopende encyclopedie. Op de vraag wat ze nou precies zo leuk vindt aan deze prins, komt de doorgaans stoere en kordate dame niet veel verder dan: ‘Hij is grappig.’

Twee maanden geleden heb ik de redactie volgehangen met grote foto’s van haar ‘grappige’ prins. In het verleden was niet alles wat hij deed grappig, integendeel. Hij heeft wat scheve schaatsen gereden, maar zoals Kim verdedigt: ‘Elk mens maakt fouten. Hij is volwassen geworden en heeft geleerd van zijn fouten.’ Ik ben het met haar eens, zijn faux pas uit het verleden mogen hem niet levenslang nagedragen worden, vooral omdat ook een prins een tweede kans verdient. Zeker wanneer op je twaalfde het anker uit je bestaan wordt getrokken, een ‘normaal’ leven voor een prins niet bestaat en de hele wereld op je let. Hij heeft zijn ondeugd ingewisseld voor een bestaan dat het leven van anderen kan verbeteren. Hij is de grote man achter de Invictus Games, een soort Olympische Spelen voor gewond geraakte veteranen, hij ondersteunt zijn grootmoeder door koninklijke taken op zich te nemen en hij heeft zijn eigen stichting opgericht die weeskinderen in Afrika helpt. Zomaar een paar voorbeelden van een bijzondere man. Tijd voor een eerbetoon, vonden wij. En terwijl zijn oudere broer William momenteel de cover siert van een homoblad, krijgt Harry ook zijn eigen cover, zijn eigen special! Ik hoop dat het besmettelijke enthousiasme van Kim, maar ook het lezen en bekijken van deze special u een beter beeld geeft van de knappe, charmante, interessante, jeugdige, sportieve, daadkrachtige prins. Zucht, ik ben ook al besmet.

Kim zal nu moeten afkicken, het ‘boek Harry’ gaat hierna weer even dicht om plaats te maken voor andere prinsen, prinsessen en vorsten. Maar ze heeft nog haar trui nog nu ook deze special. Toch hoeft Kim wat mij betreft niet helemaal afscheid te nemen van haar prins. Hij is nog vrijgezel en Kim ook. Kim: pak je koffers, vertrek naar Londen en Marry Harry! Dat kan de relatie van Vorsten met de Britse monarchie alleen maar goed doen!

handtekening-justine1

Meer Column Justine