Primeur met prins Carlos

redactievorsten

2020-01-24 08:00:00

Met de koffer die ik een paar maanden geleden nog meesjouwde naar India om verslag te doen van het staatsbezoek, rijd ik nu naar mijn koninklijke afspraak. Het is gelukt! Prins Carlos is na enige aarzeling bereid om met me in gesprek te gaan. Voor mij is dit gesprek extra bijzonder omdat ik als klein meisje nog weleens heb gespeeld met de kinderen van prinses Irene. De prins is zeer bescheiden en komt zelfs een beetje verlegen over. En ondanks het feit dat hij met een journalist getrouwd is, staat hij niet te popelen om met de spreekwoordelijke vorstelijke billen bloot te gaan. En hoe? Want ik wil niet alleen een gesprek voeren om te publiceren in uw tijdschrift, ik wil het gesprek ook opnemen en uitzenden. En dus tover ik uit mijn koffer een complete radiostudio en ben ik even technicus die de microfoons en opnameapparatuur in de werkkamer van de prins installeert. Voor ons beiden een volstrekt nieuwe situatie. Maar wat was het een leuk gesprek! De vurigheid waarmee de prins spreekt over de thema’s in en uit zijn leven, zijn inspirerend en indrukwekkend.

Carlos vertelt in de podcast

Uw leest het interview op pagina’s 26 tot en met 33, maar u kunt het interview vanaf 27 januari ook beluisteren! Vorsten maakt tegenwoordig met regelmaat de podcast Aan het Hof. En dat is zeker geen kopie van het tijdschrift. Op papier doen we verslag, geven we duiding, laten we de mooiste foto’s zien en zijn we chic. In de podcast zitten we als het ware aan de keukentafel om onze belangrijkste onderwerpen te bespreken. Zo bespraken we al de mode van koningin Máxima met onze eigen Josine Droogendijk, vertelt Wim Dehandschutter regelmatig over wat er gebeurt op het Belgische paleis en nam fotograaf Patrick van Katwijk de luisteraar mee naar zijn droombaan. Bovendien rollen we iedere podcast de oranje loper uit voor een lezer en horen we waarom zij de Oranjes op de voet volgen.

Zo’n 1,9 miljoen Nederlanders luisteren naar podcasts. De reden is voorstelbaar. Een podcast is altijd én overal te beluisteren. Via de computer, tablet, telefoon of smart-tv. Vanzelfsprekend is onze podcast Aan het Hof te vinden op Spotify en iTunes, maar natuurlijk ook gewoon op onze website. Ik luister zelf graag naar podcasts terwijl ik in de auto zit, maar ook thuis, lui op de bank. Voor bedlegerige of slechtziende mensen is het helemaal een uitkomst. Koning Willem-Alexander vertelde onlangs dat hij nog niet tot de podcastluisteraars behoort. Dus wanneer de term podcast voor u ook geen dagelijks begrip is, bevindt u zich in goed en koninklijk gezelschap. Maar ik denk dat het tijd wordt om uzelf uw eigen podcast-moment te gunnen. En dat geldt ook voor de koning. Wat is er mooier dan op 27 januari te starten met het interview met prins Carlos? Enne … majesteit, mocht u net zo enthousiast zijn als ik over dit ‘nieuwe’ medium: ik rol graag mijn studiokoffer naar uw paleis. Ik wens u veel lees- en luisterplezier!

Lees verder

Deze column staat in de nieuwe Vorsten. U bestelt dit nummer in onze shop.


Meer Column Justine

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana