ChristenUnie wil Prinsjesdag in de provincie vieren

ANP

15-10-2019 05:09:00

Als het aan Gert-Jan Segers van de ChristenUnie ligt, wordt Prinsjesdag tijdens de verbouwing van het Binnenhof in de provincie gevierd. Dat zegt hij deze week tijdens de debatten over het budget van het ministerie van Algemene Zaken. Het Binnenhof en de Ridderzaal, waar koning Willem-Alexander jaarlijks de troonrede voorleest, gaan vijf jaar dicht vanwege een verbouwing.

Het ligt voor de hand dat tijdens de verbouwing een alternatieve locatie in Den Haag wordt gekozen. Segers noemt het echter een “uitgelezen kans om de kloof tussen Den Haag en de regio te dichten”. “Het kan een onvergetelijke ervaring zijn als jongeren van Leeuwarden tot Den Bosch en Maastricht tot Middelburg de kans krijgen om Prinsjesdag van dichtbij mee te maken”, aldus de fractieleider van de CU. De zoektocht naar een nieuwe locatie tijdens de verbouwing van het Binnenhof moet breder worden getrokken dan Den Haag, vindt Segers.

Prinsjesdag in een andere regio zou volgens Segers ook een signaal zijn dat de landelijke politiek er voor iedereen is. “We kunnen de democratie voor heel veel mensen letterlijk dichterbij brengen.”

Meer Nederland