Koning ziet veel mogelijkheden in samenwerking met India

ANP

15-10-2019 05:57:00

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend in New Delhi de 25e editie van de India Tech Summit geopend. Nederland is bij deze grote technologische topbijeenkomst partnerland en een recordaantal van 250 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zijn er vertegenwoordigd, mede om contacten te leggen met Indiase partners en de bestaande strategische samenwerking uit te breiden.

Volgens Willem-Alexander kunnen beide landen goed met elkaar samenwerken omdat ze allebei een duidelijk idee hebben wat innovatie eigenlijk is. “Innovatie gaat over co-creatie. Innovatie gaat over het samenbrengen van internationale kennis en expertise om sociale problemen aan te pakken die ons allemaal aangaan. Zoals klimaatverandering, duurzame voedselproductie en betaalbare gezondheidszorg van goede kwaliteit”, zei hij.

“Het pad naar oplossingen begint met empathie, nieuwsgierigheid en het vermogen om te luisteren. Met respect voor elkaars kennis, tradities en cultuur. Er zijn geen ‘standaard’ oplossingen. Innovatie is een product van menselijke inspanning”, vervolgde de koning.

Geweldig team

“Daarom is het zo belangrijk om te investeren in een langdurige relatie met partners die te vertrouwen zijn. Partners die waarde kunnen toevoegen aan uw bedrijfsmiddelen. Voor Nederland is India zo’n partner.” Aan de andere kant, heeft Nederland op het gebied van landbouw, water en klimaataanpak ook veel te bieden aan India, zo stelde Willem-Alexander. “We zijn samen een geweldig team.”

Het koningspaar had twee uur uitgetrokken voor het bezoek aan de tweedaagse bijeenkomst, waar met tal van ondernemers werd gesproken over innovaties op tal van terreinen. Ook werd toegekeken hoe een aantal nieuwe samenwerkingsovereenkomsten werden getekend en de Kennis & Innovatie Agenda werd gelanceerd door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en de Indiase minister Harsh Vardhan van wetenschap en technologie.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft