Video: Koningspaar verwelkomd in New Delhi

ANP

14-10-2019 04:21:00

Koning Willem-Alexander is maandagmorgen in New Delhi aan het begin van zijn staatsbezoek aan India met groot ceremonieel verwelkomd bij Rashtrapati Bhawan, de residentie van president Ram Nath Kovind.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bij aankomst van het Nederlandse gezelschap werden 21 saluutschoten afgevuurd en een ere-escorte te paard begeleidde de auto van koning en koningin van de paleispoort naar het voorplein. Na de begroeting door het presidentieel echtpaar en premier Narendra Modi inspecteerde de koning de omvangrijke erewacht.

“Geweldig om weer terug te zijn”, zei Willem-Alexander tegen de president. Voor zijn koningschap heeft hij India regelmatig bezocht en in 2007 vergezelde hij samen met Máxima zijn moeder koningin Beatrix bij haar staatsbezoek. De koninklijke familie bracht ook de eeuwwisseling in India door.

De plechtigheid was maar kort. Na een kwartier vertrok het koningspaar naar Raj Ghat, voor een kranslegging bij het monument ter ere van Mahatma Gandhi.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord