Prinses Beatrix steunt pleeggrootouders

ANP

05-11-2019 13:43:00

Prinses Beatrix is woensdag aanwezig op de pleeggrootouderdag van Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland in Alkmaar. Op deze dag komen jaarlijks opa’s en oma’s bijeen die de zorg voor een kleinkind volledig op zich hebben genomen.

Jos Verhoeven, secretaris van de stichting, vindt het een opsteker dat Beatrix woensdag van de partij is. Hij is blij dat de stichting de belangstelling wist te wekken van de “oma der Nederlanden”. Hij hoopt dat de aandacht meer begrip oplevert.

Er zijn zeker enkele duizenden kinderen die bij een of twee grootouders wonen, omdat hun ouders om uiteenlopende redenen niet voor ze kunnen zorgen. Vinden veel grootouders het in normale omstandigheden fijn om hun kleinkinderen bij zich te hebben, in deze gevallen hebben ze het er soms moeilijk mee. Er zijn nogal wat oma’s en opa’s die zich generen, omdat hun kind zijn verantwoordelijkheden niet goed aankan. De zorg voor het kleinkind wordt daarom lang niet altijd aan de grote klok gehangen, aldus Verhoeven.

Meer Nederland