Programma staatsbezoek aangepast na dodelijk bootongeluk

redactievorsten

2020-03-09 17:25:44

Uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers van een dodelijk bootongeval op het eiland Kalimantan zal het programma van het staatsbezoek worden versoberd. Op welke manier dat wordt gedaan, wordt dinsdag bekend gemaakt.

Maandag vond het bootongeluk plaats met twee boten van Indonesische organisaties, die een onderdeel van het staatsbezoek aan het voorbereiden waren. Bij het ongeluk op de rivier in het Sebangau National Park zijn meerdere dodelijke slachtoffers gevallen en mensen gewond geraakt. Volgens de krant Jakarta Post worden er nog acht mensen vermist. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zouden het Sebangau National Park donderdag bezoeken. Het koninklijk paar is geschokt en leeft intens mee met nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden, laat de RVD weten. Aan president Widodo van Indonesië is hun medeleven overgebracht.

Aan boord waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade, van wie er een lichtgewond raakte, zo liet het Indonesisch ministerie van Binnenlandse Zaken weten. Het bezoek van het koningspaar aan dit gebied staat donderdag op het programma.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!