Ernst August onthult kroon van Hannover

Vorsten

2014-04-11 11:07:00

HANNOVER – Op slot Marienburg in de Duitse gemeente Pattensen opent op 1 mei een expositie over de geschiedenis van het Huis Hannover. Prins Ernst August van Hannover onthulde vrijdag alvast de kroon die bezoekers tot 9 november kunnen bewonderen.

De kroon is een van de hoogtepunten van de tentoonstelling Der Weg zur Krone – Das Königreich Hannover und seine Herrscher. De insignes van het koninkrijk Hannover, de koninklijke kroon met scepter en de bruidskroon, worden voor het eerst gezamenlijk tentoongesteld. Op de website van NDR staat een video van de onthulling die door Ernst August werd verricht.

In Hannover en Groot-Britannië wordt dit jaar royaal stilgestaan bij het feit dat precies driehonderd jaar geleden keurvorst Georg van het vorstendom als George I ook op de troon kwam van het Verenigd Koninkrijk. Hij volgde koningin Anne op, die geen levende kinderen had. George was weliswaar 52e op de lijst van troonopvolging, maar hij was het eerste protestantse familielid van Anne.

Evenementen

De Duitse stad heeft een hele trits evenementen georganiseerd in wat wordt gepresenteerd als het ‘Britse jaar’. Tentoonstellingen, een heuse opera, een tuinfestival, een nagespeelde kroning, vuurwerk en concerten staan op het uitgebreide programma.

In 1918 kwam er een einde aan de monarchie in Hannover, maar het vorstenhuis bestaat nog wel.


Meer Niet-regerend

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig