Graaf van Parijs vraagt om hulp

Vorsten

2014-02-13 11:24:00

PARIJS – Henri, graaf van Parijs en hertog van Frankrijk, heeft zijn volgelingen via Twitter en bevriende websites om financiële steun gevraagd. Alle beetjes helpen, aldus de graaf.

Henri, voor zijn aanhangers Henri VII, staat aan het hoofd van het huis Orléans en is één van de Franse troonpretendenten. De reden dat Henri een inzameling houdt, is vrij banaal. Onbekenden hebben eerder deze maand zijn internetpagina gekaapt. Met het geld wil hij een nieuwe site in de lucht brengen. De website was namelijk hét contactkanaal voor de graaf en zijn volgelingen.

“Die stelde me in staat om met u van gedachten te wisselen en dat maakte me gelukkig”, aldus Henri. ,,Het was een sterk bindmiddel en mijn enige manier om me te uiten.” Henri neemt genoegen met kleine donaties, desnoods af te geven in een envelop zo schrijft hij. Die kunnen worden gestuurd of worden ingeleverd bij het Instituut van het Koninklijke Huis van Frankrijk (Institut de la Maison Royale de France). “Dat is niet rijk, alle bijdragen zijn welkom”, aldus de graaf.

Henri is een nakomeling van koning Louis-Philippe, die in 1848 werd afgezet. Er zijn meer mensen die aanspraak maken op de in 1870 vrijgekomen troon na het afzetten van keizer Napoleon III. Deze is na het uitroepen van de republiek nooit bezet. De bonapardisten horen daar ook toe.


Meer Niet-regerend