Servische kroonprins trots op voetbalzege

Vorsten

09-10-2015 11:15:00

BELGRADO – Kroonprins Aleksandar II is heel blij met het succes van de Servische nationale voetbalploeg. Dat laat hij vrijdag weten via Facebook. “De ploeg heeft ons met trots, waardigheid en gevoel voor eer vertegenwoordigd, hetgeen karakteristiek is voor ons volk en ons land”, aldus de trotse kroonprins in zijn tweetalige – Servisch en Engels – boodschap.

Aleksandar reageerde daarmee op de zege van de Serviërs op Albanië in de EK-kwalificatiereeks. In Tirana wonnen de Serviërs donderdagavond op de valreep met 0-2 door doelpunten in blessuretijd van Aleksandar Kolarov en Adem Ljajic. De Serviërs waren een dag eerder met stenen verwelkomd in de Albanese hoofdstad.

De heenwedstrijd vorig jaar oktober in Belgrado was gestaakt toen een drone met een Albanese vlag het stadion binnen was gevlogen en er onregeldheden ontstonden, zowel op het veld als op de tribunes. De Serviërs kregen aanvankelijk door UEFA de winst toegewezen maar de Albaniërs wonnen na beroep bij het sporttribunaal alsnog. De zege in Tirana smaakte daarom extra zoet, reden ook voor de “hartelijke gelukwensen” van de kroonprins.


Meer Niet-regerend

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft