22 oktober 2016: Vorstendag op Paleis Het Loo

Kim Posthumus

2016-04-01 12:49:00

2014-06-03 19:15:32 APELDOORN - Paleis Het Loo in Apeldoorn. ANP COPYRIGHT MMP MISCHAA SCHOEMAKER

Na vier succesvolle edities organiseert Vorsten ook dit jaar weer een feestelijke Vorstendag, speciaal voor u! Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 22 oktober 2016 naar Paleis Het Loo in Apeldoorn te komen en samen met ons een vorstelijke dag te beleven. Ook niet-abonnees zijn van harte welkom!

We haken die dag in op het thema van de tentoonstelling die Paleis Het Loo op dat moment toont: Anna Paulowna, een kleurrijke Romanov aan het Nederlandse hof’. Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat Anna Paulowna, zuster van de Russische tsaar, met de latere koning Willem II trouwt en naar Nederland komt. Voor Paleis Het Loo aanleiding om het leven van Anna Paulowna uitvoerig te belichten, waarbij vele nog nooit in het openbaar getoonde voorwerpen uit het voormalig bezit van deze koningin te zien zullen zijn. Anna Paulowna wordt gerekend tot een van meest kleurrijke vorstinnen die Nederland heeft gekend.

Hoe de dag er precies uit gaat zien, krijgt u nog van ons te horen. In ieder geval kunt u zich al verheugen op een feestelijke dag met mooie verhalen en een hoop bezienswaardigheden.


Meer Overig

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?