‘Bekladder’ Kabinet van de Koning langer vast

Vorsten

22-05-2015 15:17:00

GRONINGEN – De man die wordt verdacht van het bekladden van het Kabinet van de Koning met een hakenkruis en het bekladden van andere overheidsgebouwen, blijft zeker nog twee weken in voorarrest. Dat heeft de onderzoeksrechter in Groningen vrijdag bepaald.

De vijftigjarige man uit Barneveld wordt behalve van het besmeuren van het Kabinet van de Koning ook verdacht van het bekladden van de rechtbanken in Zwolle en Almelo, en de gebouwen van de Belastingdienst in Almelo en het UWV in Hengelo. Ook die heeft hij besmeurd met hakenkruisen, vermoedt het Openbaar Ministerie.

Het Kabinet van de Koning is een kleine rijksorganisatie die de koning ondersteunt in de uitoefening van zijn constitutionele werkzaamheden. Het gaat onder meer over de contacten tussen de koning en de overige leden van de regering.

Verder bereidt het Kabinet van de Koning jaarlijks honderden bezoeken, ontvangsten, gesprekken en beëdigingen door de koning voor. Ook verwerkt en archiveert het Kabinet van de Koning per jaar ongeveer 3000 wetten, algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) en Koninklijke Besluiten.

Meer Nederland