Over 1 week is het zover: Vorstendag 2017!

redactievorsten

2017-05-06 08:00:04

Zaterdag 13 mei verwelkomen wij u graag op Paleis Het Loo voor weer een feestelijke Vorstendag met optredens, exclusieve Vorsten-lezingen en een bezoek aan de zomertentoonstelling Chapeaux! op het paleis, over de hoeden van koningin Beatrix.

Over een week is het al zover, kaarten bestellen voor deze dag kan nog tot 9 mei!

De tentoonstelling

Tussen 1980 en 2013 droeg toenmalig koningin Beatrix vele honderden hoeden, bij vele honderden gelegenheden. Het maakte haar van een afstand voor iedereen direct herkenbaar, een vereiste voor een vorstin die in het openbaar verschijnt. Haar hoeden zijn het onderwerp van een nieuwe tentoonstelling op Paleis Het Loo, Chapeaux! De hoeden van koningin Beatrix.

De Vorstendag

De Vorstendag 2017 sluit met verschillende lezingen en andere activiteiten aan op de tentoonstelling, waaronder: Zet uw mooiste hoed op en win een prijs.

Daarnaast kunt u het volgende verwachten:

  • Een optreden van Ronnie Tober
  • Ontmoet de Vorsten-redactie
  • Deelname aan de Vorsten Quiz
  • Een foto van uzelf bij het paleis
  • Lezingen door Vorsten-medewerkers en andere experts.
  • Samen met de andere Vorsten-lezers een groepsfoto voor Paleis Het Loo

De lezingen

In het nabijgelegen Bilderberg Hotel De Keizerskroon kunt u verschillende lezingen volgen. U mag per persoon maximaal twee lezingen volgen, en u kunt kiezen uit de volgende lezingen:

  • ‘Slaap lekker, Majesteit’ over vorstelijke tradities van het koninklijk bed. Door Conservator van Paleis Het Loo en Vorsten-medewerker Paul Rem.
  • Kleding & hoeden van prinses Beatrix door modekenner en Vorsten-medewerker Josine Droogendijk. Zij zal onder meer staaltjes laten zien van stoffen die voor de kleding van de prinses gebruikt zijn
  • Romanovs & Revolutie: Het aangrijpende verhaal achter de tentoonstelling die op dit moment te zien is in Hermitage Amsterdam. Door adjunct-directeur Hermitage Amsterdam Paul Mosterd
  • Hoeden en diademen: Wat dragen koninginnen en prinsessen op hun hoofd? Door juwelenhistoricus en Vorsten-medewerker Martijn Akkerman.

Informatie

De Vorstendag vindt plaats op 13 mei, bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Prijs: €7,50 p.p. (Museumkaarthouders en kinderen van 4 t/m 17 jaar) of €25 p.p. (overig). Kinderen tot en met 3 jaar gratis.

Het programma gaat rond 10 uur van start. De lezingen vinden plaats vanaf 12 uur en duren circa 45 minuten. Er is volop parkeerruimte, maar Paleis Het Loo is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Reserveren?

U kunt uw kaarten reserveren door hier te klikken!


Meer Overig

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!