Britse Groenen: schaf monarchie af

Vorsten

24-01-2015 16:54:00

LONDEN – Koningin Elizabeth moet zich zorgen maken indien de Groenen bij de parlementsverkiezingen in mei een meerderheid halen in het Britse Lagerhuis.

Partijleider Natalie Bennett wil namelijk de monarchie afschaffen en vindt dat de koninklijke familie in dat geval meteen uit Buckingham Palace moet worden gezet. Helemaal dakloos hoeft de dan 89-jarige Elizabeth niet te worden. “We kunnen vast wel een sociale huurwoning voor haar vinden”, zei Bennett tegen de krant The Independent.

Bennett wil veel meer sociale huurwoningen laten bouwen, en vindt dat de Britse rijken moeten inleveren. Dat betekent dat bijvoorbeeld ook prins William en prins Charles hun paleizen moeten verlaten en op zoek moeten naar een huurflat of optrekje in de buitenwijken van Londen. Tenminste als Bennett en haar partij, die nu één van de 650 Lagerhuiszetels bezet, hun zin krijgen.

In de peilingen boeken de Groenen vooruitgang, maar in het Britse kiesstelsel maken ze weinig kans om veel kiesdistricten en daarmee zetels te veroveren.


Meer Overig