De nieuwe Vorsten is er!

Vorsten [sb]

2014-12-17 12:01:53

Beste lezer,

December en januari zijn normaal gesproken de maanden waarin wij wat meer historische verhalen kunnen publiceren omdat veel leden van vorstenhuizen in deze periode iets minder ondernemen. Hoe anders is dat nu! We schuiven achtergrondverhalen door omdat de actualiteit vraagt om meer plek in ons tijdschrift. Net voordat we onze pagina’s naar de drukker wilden sturen, overleed koningin Fabiola. Een tijdloos verhaal verhuist naar de volgende editie zodat we nu ruimte hebben om het verhaal achter deze bijzondere ‘koningin van gisteren’ te kunnen vertellen. Een Spaanse vrome dame die haar hart verliest aan koning Boudewijn van België. En ze leefde nog lang en gelukkig? Niet helemaal. Ja, ze waren stapeldol op elkaar, maar het huwelijk bleef na vijf miskramen kinderloos. In plaats van te verbitteren besloot Fabiola ‘moeder van alle Belgen’ te zijn. Haar levensverhaal leest u terug in Vorsten.

En twee dagen voor de elfde verjaardag van prinses Amalia gaven koning Willem-Alexander en koningin Máxima nieuwe foto’s van hun dochters vrij. Wat zijn ze al groot! We hebben op de redactie heerlijk lang gestudeerd op de foto’s. Wie lijkt nu op wie? Persoonlijk vind ik prinses Alexia heel veel lijken op haar vader. Zeker toen we er een foto van hem op dezelfde leeftijd naast legden. En verrassend, de drie dames uit Wassenaar hebben geen identieke kleding aan. Oordeel zelf, want we hebben de foto’s niet alleen paginagroot gepubliceerd; van de foto waar ze alle drie op stralen, hebben we zelfs een poster gemaakt.

Toen ons nummer vol actualiteit naar de drukker was gestuurd, werden we letterlijk ingehaald door nog meer nieuws.Groot nieuws! Blij nieuws! U heeft het uiteraard al gehoord: prins Albert en prinses Charlène van Monaco zijn de trotse ouders geworden van een dochter en een zoon. In het vorstendom vergezelden 42 kanonschoten het nieuws dat middels een communiqué van het paleis bekend werd gemaakt. Ook de namen zijn bekend: Gabriella Thérèse Marie en Jacques Honoré Rainier. Het hof laat weten dat moeder en kinderen het goed maken. Geweldig nieuws. Monaco heeft hiermee een nieuwe troonopvolger én een nummer twee in de lijn voor de troon. Jacques wordt erfprins omdat hij een jongen is, ook al is hij twee minuten na Gabriella geboren.

Vanzelfsprekend brengen wij in de volgende editie van Vorsten (die verschijnt op 22 januari 2015) alle achtergronden en de mooiste foto’s van de twee baby’tjes. Want we zijn alweer druk bezig met het volgende nummer. Met daarin naast het blijde nieuws uit Monaco ook een reportage over de bijzetting van koningin Fabiola. In de Vorsten die nu in de winkel ligt, brengen wij wel al een portret over deze bijzondere koningin.

Ook het fantastische verjaardagsfeest van prof. mr. Pieter van Vollenhoven zal vanzelfsprekend de ruimte krijgen die het verdient. Wat heb ik genoten en wat was de professor geestig! Zijn zoon prins Maurits hield een mooie en warme toespraak over zijn vader. Uiteraard leest u daar later meer over.

Natuurlijk brengen we u dan ook de foto’s uit Argentinië, waar de koning en zijn gezin de kerstdagen zullen doorbrengen. En net als twee jaar geleden zal daar een fotosessie worden gehouden.

Kortom: er gebeurt veel, heel veel! En in Vorsten houden wij u graag op de hoogte. Ook als het nummer al gedrukt is. Ik wens u voor nu heel veel leesplezier, want ook de Vorsten die vanaf vandaag in de winkel ligt staat boordevol actuele koninklijke gebeurtenissen.

 

handtekening justine

 


Meer Overig