De waarde van een primeur

Justine Marcella

2014-02-06 15:12:58

De hoera-stemming was enorm afgelopen zaterdag. Vorsten had DE primeur van de zwangerschap van prinses Carolina. Een klein bollend buikje dwong ons contact op te nemen met de woordvoerder van de familie. We kregen de bevestiging en hadden daarmee een echte scoop, zoals dat heet. Andere media namen het nieuws graag en snel van Vorsten over. Velen, zoals de NOS, met bronvermelding, maar ook velen zonder. Dat is even door de zure appel heen bijten.

Toch kan ik er niet wakker van liggen. Vorsten weet wel vaker nieuwtjes als eerste, maar wij zijn geen krant waar primeurs noodzakelijk zijn. Vorsten brengt het nieuws, maar altijd betrouwbaar en compleet.

Als journalist blijf ik op primeurs jagen, maar besef ook dat dit een tic van het metier is en voor jullie vast minder belangrijk.

Dus hoe waardevol is een primeur wanneer je een blad als Vorsten mag maken?

Ik kan je alvast dit nieuwtje meegeven: het verhaal over de Taj Mahal dat nu in Vorsten staat, is verre van een primeur en toch nog voor velen onbekend. Lees het, en raak geïnspireerd door dit koninklijke liefdesverhaal. Heerlijk romantisch, zeker zo net voor Valentijnsdag.

Tot snel,

Justine Marcella


Meer Overig