Decemberkalender: royale recepten

redactievorsten

04/12/2020 1:00 am

Op zoek naar leuke recepten voor de feestdagen? Het tijdschrift Delicious heeft een aantal royale recepten op een rijtje gezet! Hieronder kunt u het recept vinden van Willems wafels. Benieuwd naar andere recepten met een koninklijk tintje zoals sinaasappelcake of oranjekoek? Bekijk ze hier!

  • Recept: Kirsten Eckhart, Eke Mariën, Jacqueline Pietrowski, Janneke Philippi, Trudelies Schouten
  • Fotografie: Eric van Lokven
  • Styling: Cyn Ferdinandus
  • Bereiding: Bart Stuart

Willems wafels met oranjefruit en sabayon van oranjebitter

(10 grote of ± 20 kleintjes)

Foto: Eric van Lokven

INGREDIËNTEN

  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 1 tl kaneel
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 100 g boter + extra om in te vetten
  • 200 ml melk

SALADE

  • 4 sinaasappels (of ander oranjefruit)
  • 1 mango

SABAYON

  • 150 ml oranjebitter
  • 4 eierdooiers
  • 20 g suiker

Ook nodig: wafelijzer of wafelbakapparaat

BEREIDINGSWIJZE

Meng voor de wafels het bakmeel, bakpoeder, 1 tl zout, kaneel en suiker in een kom. Breek de eieren erboven en roer alles tot een dik beslag zonder klonten. Smelt de boter in een steelpan en giet de melk erbij zodra de boter is gesmolten. Verdun het beslag al roerend met het lauwe melkmengsel tot het redelijk vloeibaar is. Vet een wafelijzer in met een beetje boter (alleen nodig voor de eerste keer bakken). Vul een wafelijzer met een flinke opscheplepel beslag en bak de wafel in een paar min. goudbruin boven de gasvlam. Gebruik je een elektrisch wafelapparaat volg dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Voor grote wafels heb je wel 1½ juslepel per wafel nodig, voor kleintjes ongeveer de helft. Roer het beslag telkens even door voor je een nieuwe wafel bakt. Schil voor de salade de sinaasappels zo dik dat het witte vlies meekomt met de schil. Snijd de partjes tussen de binnenste vliesjes weg. Snijd de mango in mooie stukjes en meng met de sinaasappel. Meng voor de sabayon de oranjebitter, eierdooiers en suiker in een steelpan. Zet de steelpan op laagste vuur en blijf met een garde lucht in het mengsel slaan tot de eierdooiers beginnen te stollen. Dit gaat het best door met de garde een snelle beweging te maken waarmee een 8 wordt geschreven over de hele bodem van de pan. Pas op dat het niet kookt. Serveer de wafels warm met wat van de sinaasappel-mangosalade en schep er een lekkere dot sabayon op.

Bereiden ± 45 min.





Inschrijven nieuwsbrief

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


Meer Overig