Fietstocht Thailand breekt record

Vorsten

17-08-2015 11:38:00

BANGKOK – Thailand claimt dat de zondag gehouden fietstocht ter ere van koningin Sirikit het Guinness record voor zo’n massaal fietsevenement heeft gebroken. In heel Thailand stapten volgens de organisatie 294.863 mensen op de fiets voor ‘Bike for Mom’. Taiwan had met 72.919 fietsers bij één fietstocht het record in handen.

De straten in Bangkok kleurden blauw omdat de deelnemers aan de tocht allemaal blauwe shirts droegen. Blauw is de kleur die verbonden is aan de geboortedag van koningin Sirkit (83), zoals geel de kleur is die hoort bij de geboortedag van haar man koning Bhumibol. Ook kroonprins Vajiralongkorn, die de stoet van 40.000 fietsers in de hoofdstad aanvoerde, en zijn dochter prinses Bajra Kitiyabha waren in het blauw.

Twee deelnemers aan de ‘Bike for Mom’ zijn overleden, meldt de Bangkok Post maandag. In Prachin Buri viel de 83-jarige Chalerm Prakorbkan flauw tijdens het fietsen. Hij kreeg ter plekke eerste hulp en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij te zijn overleden. Volgens zijn familie wilde de man per se deelnemen aan de tocht omdat hij dezelfde leeftijd had als koningin Sirikit.

In Nakhon Si Thammarat werd een 46-jarige man onwel. Hij viel van zijn fiets en raakte met zijn hoofd de weg. Bij aankomst in het ziekenhuis was ook hij overleden.

Meer Andere Huizen