Golfstaten condoleren leiders Emiraten

Vorsten

12-01-2017 17:23:00

Bij sjeik Mohammed bin Zayed stromen de deelbetuigingen binnen na de dood van vijf diplomaten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bij een bomaanslag in Kandahar eerder deze week. De sjeik is de kroonprins van Abu Dhabi en jongere broer van president sjeik Khalifa van de Emiraten.

“We hebben onze helden verloren terwijl zij hun humanitaire missie vervulden. Zij zijn een bron van trots voor onze natie”, aldus sjeik Mohammed. Via Twitter maakte hij bekend onder meer condoleances te hebben ontvangen van koning Salman van Saudi-Arabië, koning Hamad en kroonprins Salman van Bahrein en emir Tamim van Qatar.

De vijf VAE-diplomaten waren in de Zuid-Afghaanse stad op humanitaire missie, onder meer om de eerste steen te leggen van een naar de president vernoemd weeshuis. Ze werden gedood bij een bomaanslag op het kantoor van de gouverneur die ze op dat moment bezochten. President Khalifa heeft dinsdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.