385.000 bezoekers voor Het Loo in 2014

Vorsten

05-01-2015 15:12:00

APELDOORN – Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft afgelopen jaar in totaal 385.197 bezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is iets hoger dan de eerdere schatting van 370.000 die het museum vorige maand naar buiten bracht.

Zondag sloot Het Loo de tentoonstelling over Grace Kelly. Deze publiekstrekker zou eigenlijk eind oktober stoppen, maar na 150.000 bezoekers besloot Het Loo de tentoonstelling over de wereldberoemde actrice en prinses te verlengen tot en met 4 januari.

Prins Albert van Monaco opende begin juni de expositie over zijn moeder, getiteld Grace Kelly, prinses en stijlicoon in Apeldoorn. In het paleis waren onder meer kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s van haar te zien. Volgens een woordvoerster van Het Loo is niet bekend of de tentoonstelling elders nog te zien zal zijn.

Afgelopen jaar waren in Het Loo ook de nieuwe staatsieportretten van koning Willem-Alexander te zien. De drie kunstwerken, gemaakt door Femmy Otten, Iris van Dongen en Rineke Dijkstra, werden in april gepresenteerd.

Meer Overig