Japanse keizer Akihito meermalen op balkon

Vorsten

2017-01-02 12:36:00

De Japanse keizer Akihito en zijn familieleden verschenen maandag maar liefst vijf keer op het balkon van het keizerlijk paleis in Tokio. Akihito kwam in de ochtend drie maal naar buiten om de menigte vanachter kogelvrij glas toe te zwaaien, gezamenlijk met kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako. Dat herhaalde de keizer ‘s middags nog twee keer, om tienduizenden belangstellenden de kans te geven een glimp van hem en zijn familie op te vangen.

Een nieuwjaarstoespraak houdt Akihito dit jaar niet. Akihito heeft de wens uitgesproken af te treden. Om hem te ontlasten, werd vorige week besloten dat de keizer daarom geen nieuwjaarstoespraak hoeft te geven.

Akihito verschijnt sinds 1990 jaarlijks met zijn naaste familie op het balkon, van waar hij het volk traditiegetrouw vrede en rust wenste. Tienduizenden belangstellenden kwamen jaar na jaar naar Tokio voor de nieuwjaarsgroet van de keizer. De belangstelling is dit jaar nog groter, omdat het mogelijk de laatste keer is. De Japanse regering bereidt wetgeving voor die Akihito de kans biedt af te treden.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana