Dagje uit met Vorsten Royale

redactievorsten

04-05-2012 05:45:15

Museum Het Prinsenhof in Delft

In Museum Het Prinsenhof in Delft kunt u tot en met 1 juli de tentoonstelling Cold Case: Willem van Oranje bezoeken, over de resultaten van het onderzoek naar de moord op de Vader des Vaderlands.

Lezers van Vorsten Royale krijgen een tweede toegangskaartje voor het museum (ter waarde van € 7,50) gratis en ontvangen een presentje bij de kassa. Klik hier voor de kortingsbon.

In Kleyweg’s Stadskoffyhuis, Oude Delft 133 krijgt u op vertoon van uw toegangskaartje tot het museum een gratis kopje koffie of thee. Alle acties zijn geldig t/m 1 juli 2012.

Rijksmuseum van Oudheden

Het is haast niet te geloven, maar fragiele bloemenkransen en –slingers die drieduizend jaar geleden zijn meegegeven in koningsgraven, zijn bewaard gebleven! Ze zijn tot en met 2 september te zien op een zomerexpositie in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, Tuinen van de Farao’s. De gedroogde bloemen zijn slechts een klein onderdeel van de tentoonstelling over het botanisch natuurschoon van het oude Egypte, getoond in het decor van een paleistuin. Denk qua voorwerpen aan papyri, reliëfs, kralen en vaasjes met bloem- en plantmotieven, maar ook aan tekeningen die gemaakt zijn tijdens de expeditie van Napoleon in Egypte. In een aparte zaal staat een gedetailleerde maquette van de paleistuin die farao Achnaton bouwde in zijn hoofdstad Amarna. Kunst uit de art decoperiode en sieraden uit de negentiende eeuw laten zien dat Egyptische plantenmotieven tot in onze tijd een inspiratiebron voor kunstenaars zijn. Voor wie niet genoeg kan krijgen van al dat botanische moois biedt de Hortus Botanicus, op 5 minuten lopen van het museum, een wandelroute langs planten uit het Midden-Oosten.

In de maanden mei en juni krijgen lezers van Vorsten Royale een gratis kopje koffie of thee aangeboden bij een bezoek aan het museum. Klik hier voor de bon.

Meer Overig