Lees in Vorsten: Amedeo & Lili: liefdesfeest in Rome

redactievorsten

23-07-2014 06:30:53

R
Wat een gevoel voor symboliek en timing. Prins Amedeo van België (28) is in Rome getrouwd met zijn Italiaanse vriendin Elisabeth ‘Lili’ Maria Rosboch von Wolkenstein (26). Op drie dagen na, exact 55 jaar na koning Albert en koningin Paola. Amedeo is het eerste kleinkind van het vorige vorstenpaar dat in het huwelijksbootje in gestapt. En dat uitgerekend in de geboortestad van Paola. Zoiets werd Albert in 1959 nog verboden.

2 juli 1959. De toenmalige Belgische prins en latere koning Albert geeft zijn jawoord aan Paola Ruffo di Calabria, een Romeinse van geboorte. Hun huwelijk vindt plaats in Brussel. Niet in Rome, de stad van hun voorkeur. Ze hebben elkaar een jaar eerder leren kennen in de heilige stad bij de intronisatie van paus Johannes XXIII, die bereid is gevonden het huwelijk in te zegenen. De Belgische regering houdt dat plan tegen, omdat ze vinden dat de prins in eigen land moet trouwen.

Doorspoelen naar 5 juli 2014, 55 jaar later. Prins Amedeo, de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, staat voor het altaar in een kerk in Rome. Hij ziet zijn bruid binnenkomen aan de arm van haar verder…

Lees alles over het Belgische huwelijk in Vorsten!

 

Meer Overig