Margrethe heeft regering te eten

Vorsten

01-01-2017 17:25:00

Koningin Margrethe heeft zondagavond de hele Deense regering te gast bij het traditionele nieuwjaarsdiner in Christian VII’s Palæ, waar voorafgaand een nieuwjaarsontvangst plaatsvindt.

Het Deense hof heeft zoals gebruikelijk eerder op de dag de gastenlijst gepubliceerd. Van de koninklijke familie zijn naast de koningin ook prins Henrik, het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en prins Joachim en prinses Marie aanwezig.

Naast de voltallige regering onder aanvoering van premier Lars Løkke Rasmussen zijn onder meer ook de voorzitters van het parlement en het Hooggerechtshof, de chef van de strijdkrachten, de baas van de nationale politie en de burgemeester van Kopenhagen uitgenodigd.

Privé-secretarissen

Ook een flink deel van de hofhouding schuift aan, inclusief de privé-secretarissen van de verschillende leden van de koninklijke familie.

De ontvangst is de eerste uit een lange reeks die de koningin de komende dagen houdt. De Deense bevolking kon zondag bij het Gouden Paleis, het kantoor van de hofhouding, terecht om nieuwjaarswensen over te brengen.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.