Nieuwste trend onder de royals: de thuiswerkfoto

redactievorsten

2020-04-06 12:55:58

Nu werkbezoeken tot een minimum worden beperkt, zoeken de royals manieren om te laten zien dat het wel degelijk business as usual is. De oplossing: de thuiswerkfoto. Veel koningshuizen maken gebruik van hun socialemediakanalen om te laten zien hoe er thuis, vanuit de werkkamer, contact wordt gelegd met de buitenwereld. Dat geeft de mogelijkheid om even binnen te kijken op de paleizen!

Op het Kasteel van Laken klappen koning Filip en koningin Mathilde hun laptops veelvuldig open om te bellen. Daarnaast is het Belgisch koninklijk gezin aan het bakken geslagen voor rusthuizen in de buurt en is Mathilde met bossen narcissen op pad gegaan.

Koning Felipe en koning Letizia van Spanje verspreiden talloze foto’s via persbureaus om te laten zien hoe zij vanuit huis een vinger aan de pols houden. Felipe is er ook al op uit geweest, zo bezocht hij een noodhospitaal in Madrid.

‘Hello, this is your Queen speaking!’ Koningin Elizabeth heeft geen moderne techniek nodig voor een goed gesprek. Ze verblijft op Windsor Castle, een veiliger keuze dan het grote Buckingham Palace. Meer personeel = meer besmettingskans.

Prins Charles is inmiddels hersteld van zijn coronabesmetting en verblijft in Birkhall, zijn huis in Schotland. Met deze creatieve opstelling opende hij op afstand een noodhospitaal in Londen. Leuk, die familiefoto’s als decor.

Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg laten ook zien wat je aan zou treffen als je op bezoek zou komen in hun kantoor.

Kroonprinses Victoria en prins Daniel werker door op Paleis Haga, net buiten Stockholm, met verse tulpen op tafel. Beiden zijn ook achter hun laptop vandaan gekomen om wat actie te ondernemen. Zo heeft Victoria geholpen met het uitdelen van voedselpakketten.

Kroonprinses Mette-Marit, die door haar gezondheid veel thuis zit, is er wel blij mee dat kroonprins Haakon vaak aanwezig is op landgoed Skaugum. Ze brengen veel quality time door maar zijn ook (samen) aan het werk.

Tijd over?

Heeft u tijd over naast het thuiswerken? Alle edities van Vorsten bestelt u nu zonder verzendkosten.

Hier belt de Deense kroonprins Frederik vanuit Paleis Amalienborg in Kopenhagen met het Rode Kruis terwijl oudste zoon Christian een foto maakt.

Vanuit hun appartement in Kensington Palace plegen prins William en Catherine de broodnodige telefoontjes. Vooralsnog vindt alleen prins Charles het nodig om te laten zien dat hij de moderne techniek omarmt.

De Zweedse prins Carl Philip neemt het videobellen zo serieus dat hij voor een belletje met het leger in zijn uniform voor de camera verschijnt.

Ook de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn in serieuze actie gesignaleerd achter de laptop met externe camera. Ze verblijven op Paleis Stenhammar in Södermanland.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben nog geen digitale actiefoto gedeeld maar zo ziet een belletje vanuit Paleis Huis ten Bosch eruit (foto Willem-Alexander via Philadelphia Zorg).


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig