Oostenrijkse politie arresteert prins Ernst August

Vorsten

08-09-2020 13:52:32

Prins Ernst August, hoofd van het voormalige koningshuis van Hannover en op papier nog steeds getrouwd met prinses Caroline van Monaco, is maandag gearresteerd in zijn jachthut in het Oostenrijkse Grünau im Almtal. Dat bevestigt de plaatselijke politie dinsdag aan de Kronen-Zeitung. Hij wordt onder meer beschuldigd van bedreiging en vernieling.

Ernst August (66) heeft het de laatste maanden regelmatig aan de stok met de Oostenrijkse politie. In juli ging hij met een honkbalknuppel naar het politiebureau om verhaal te halen na een eerdere aanhouding.

Het Oostenrijkse OM beschuldigde de prins toen van verzet bij zijn arrestatie, doodsbedreiging van agenten, door te grijpen naar een mes, en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. De prins beweert het tegenovergestelde: de agenten zouden hem hebben mishandeld.

Vernielingen aangericht

De nieuwe beschuldigingen gaan om een bedreiging van een voor Ernst August werkend echtpaar. Als het stel zijn bevelen niet zou opvolgen, zou de prins een knokploeg op de man en vrouw afsturen, aldus de Kronen-Zeitung. Rond het huis zou de boze prins ook vernielingen hebben aangericht, zoals het vernielen van een verkeersbord.

Ernst August is in Duitsland vooral bekend onder weinig vleiende bijnamen als ‘Prügel-August’ en ‘Prügelprinz’ (‘prins met de losse handjes’). Dit omdat hij meerdere malen uit woede zijn vuisten en een paraplu gebruikte om meningsverschillen te beslechten. Hij is daarvoor ook meermaals veroordeeld.


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord