Oud seksschandaal rond Clarence House

Vorsten

12-04-2015 11:18:00

LONDEN – Een oud seksschandaal rond een voormalige butler stelt Clarence House in een kwaad daglicht. Het gaat om een butler die op zijn eerste werkdag voor de koningin-moeder van Engeland in januari 1978 werd lastiggevallen door collega’s. Mirror schrijft er zondag over.

Christopher Lawler ging in januari 1978 werken als butler voor de koningin-moeder. Toen hij op zijn werk in Clarence House een pen zocht in een van de slaapkamers van de koninklijke residentie, werd hij belaagd door andere medewerkers. Lawler herinnert zich nog precies wat er gebeurde: “Er waren twee mannen in de kamer. Ze vroegen of ik binnenkwam en boden me een drankje aan. Er kwamen nog twee mannen binnen, eentje was een oudere medewerker en de ander was jong. En van hen vroeg me of ik homo was.”

De inmiddels 64-jarige Brit gaat verder: “Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing en gaf geen antwoord.” De jongste aanwezige trok volgens Christopher zijn broek uit en ging met zichzelf aan de slag. “Toen vielen ze me aan. Ze probeerden me in de stoel de duwen en begonnen aan mijn broek te trekken. Ik wist me los te worstelen en rende weg.”

Bedreiging

De mannen volgden Lawler door de residentie en zeiden dat hij zijn mond moest houden over het gebeurde, anders zouden de gevolgen heel vervelend zijn. De butler vertrok naar huis en kreeg een paar dagen later een brief dat hij was ontslagen vanwege zijn gedrag. Na jaren van stilte heeft Lawler zijn relaas vorig jaar aan de politie verteld, in het kader van een onderzoek naar incidenten rond hooggeplaatste personen.

Hij heeft inmiddels een brief van Buckingham Palace gekregen waarin staat dat de beschuldiging serieus wordt genomen en waarin sympathie aan de man wordt betoond.


Meer Overig

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.