Postzegelserie 200 jaar Koninkrijk compleet

Vorsten

2015-03-02 16:13:00

AMSTERDAM – In de serie 200 jaar Koninkrijk is maandag de derde en laatste reeks postzegels verschenen. De serie is na drie jaar compleet, maakte PostNL bekend. Op de maandag uitgebrachte serie postzegels staan de grondgebieden van het Koninkrijk der Nederlanden in de afgelopen twee eeuwen afgebeeld.

Op de eerder uitgebrachte postzegels waren de terugkeer van de Prins van Oranje in 1813 en de viering van 200 jaar Grondwet (1814-2014) afgebeeld.

Het nieuwe postzegelvel 200 jaar Koninkrijk 2015 verbeeldt enerzijds het grondgebied in 1815 tijdens de regeerperiode van koning Willem I en anderzijds het huidige grondgebied. Bovenaan beide postzegels staat de naam van de vorst met het jaartal van inhuldiging.

Vanessa van Dam ontwierp de nieuwe postzegels. De ene voorzag ze van het grootzegel van koning Willem-Alexander, op de andere staat de zwierige handtekening van koning Willem I. “Het grootste verschil betrof het grondgebied dat met beide koningschappen verbonden was”, zegt Van Dam. “De kaart op de twee postzegels maakt bijvoorbeeld duidelijk dat België in 1815 nog deel uitmaakte van het koninkrijk. Ook heb ik de huidige belangrijkste landwinning opgenomen. De Zuiderzee was in 1815 nog niet drooggelegd”, licht Van Dam toe.


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig