‘Prinsesje kan Britse economie boost geven’

Vorsten

2015-04-21 09:55:00

LONDEN – Als het tweede kindje van prins William en zijn vrouw Catherine een meisje is dan zou dat goed uitkomen voor de Britse economie. The Telegraph schrijft namelijk dat de komst van een prinsesje de economie een boost kan geven van een miljard pond (zo’n 1,4 miljard euro).

In de eerste dagen na de bevalling zal een meisje de economie zo’n 80 miljoen pond kunnen opleveren, aldus de krant. Twee jaar geleden, toen prins George werd geboren, leverde hij de economie 247 miljoen pond op. Hoewel het enthousiasme bij zijn geboorte nog groter was dan nu, zou de komst van een meisje op de lange termijn meer kunnen opleveren, weet de Britse krant.

Professor Joshua Bamfield, directeur van het centrum voor retailonderzoek, vertelt The Telegraph dat een prinsesje goed zal zijn voor een boost van 150 miljoen pond voor de Britse economie, de modesector zal hier het meeste baat bij hebben. “Ik denk dat de geboorte van een prinsesje zal zorgen voor een onmiddellijke impuls van 80 miljoen pond, daarvan zal 20 tot 25 miljoen pond worden uitgegeven aan souvenirs en de rest aan eten en drinken zoals gebak en mousserende wijn”, aldus Bamfield. “Bij een tweede kindje is de spanning wat minder, maar de komst van een meisje kan een behoorlijke oppepper zijn voor de modesector.”

Babykleding

“Net als na de geboorte van prins George zal de verkoop van babykleding een stimulans krijgen, een meisje kan daarbij voor de rest van haar leven zorgen voor modetrends. Dat is natuurlijk geweldig voor ontwerpers die haar mogen kleden en voor bedrijven die hier weer kopietjes van maken”, vervolgt de professor. “Voor sommige mensen kan het zelfs de aanzet zijn om een eigen bedrijfje te beginnen.”

Prins William vertelde onlangs bij een bezoek dat hij het erg leuk zou vinden als hij dit keer een dochter krijgt. Als het tweede kindje dinsdag wordt geboren, deelt het prinsje of prinsesje zijn of haar verjaardag met die van koningin Elizabeth. Zij viert haar 89e verjaardag.


Meer Overig

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!