Ruben Nicolai genoot van Koninkrijksconcert

Vorsten

2013-12-02 17:58:00

HILVERSUM – Ruben Nicolai was zaterdagavond behoorlijk zenuwachtig toen hij het Koninkrijksconcert aan elkaar mocht praten. “Er lag nogal wat druk op, helemaal met deze bijzondere mensen in de zaal”, vertelt de presentator aan de desk bij RTL Boulevard.

“Toch viel het wel mee met de zenuwen. Ik heb vooral heel erg genoten van de avond”, vervolgt Nicolai. De presentator had de laatste versie van zijn teksten niet voorgelegd aan de Rijksvoorlichtingdienst. “Ik moest het een week van tevoren inleveren, maar je weet dat teksten nog weleens veranderen.” De laatste versie had hij dus niet laten zien. “Ze vonden het op het randje, maar niet eroverheen”, zegt hij lachend.

Na alle optredens kwamen koning Willem-Alexander en koningin Máxima op het podium om de artiesten persoonlijk te bedanken. Aan RTL Boulevard vertellen André Kuipers, Guus Meeuwis en Brigitte Kaandorp dat ze dit heel bijzonder vonden. Ruben geeft tijdens het interview vast aan dat hij de show volgend jaar weer met ‘alle liefde en plezier’ wil presenteren.

Het concert was de afsluiting van een bijzondere dag, namelijk het begin van de viering van 200 jaar koninkrijk. De bijna voltallige koninklijke familie was aanwezig bij het concert in het AFAS Circustheater.


Meer Overig