Ruim 1,1 miljoen kinderen op Koningsspelen

Vorsten

18-02-2015 14:15:00

AMSTERDAM – Ruim 1,1 miljoen kinderen van ruim 5400 basisscholen doen dit jaar mee aan de sportdag van de Koningsspelen op 24 april, maakte de organisatie woensdag bekend.

De spelen zijn bedoeld voor basisschoolleerlingen in Nederland en het Caraïbisch gebied. De scholen die zich hebben ingeschreven mogen de sportdag zelf vormgeven. Sommige gemeenten organiseren de spelen centraal voor meerdere scholen, in andere plaatsen wordt samengewerkt met sportverenigingen.

Het ontbijt dat de kinderen op school krijgen geserveerd, wordt opnieuw verzorgd door supermarktketen Jumbo. Vorig jaar was er enige ophef over de hagelslag en pindakaas die bij het ontbijt zaten. Dit broodbeleg zou niet gezond zijn, aldus het Voedingscentrum.

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De organisatie is in handen van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.