Volop speculaties over naam Britse baby

Vorsten

31-03-2015 14:48:00

LONDEN – Hertogin Catherine is in april uitgerekend en de speculatie over de mogelijke naam van de nieuwe Britse koninklijke spruit is al in volle gang. Bij de Britse wedkantoren wordt de afgelopen week vooral veel geld ingezet op de naam Alice, weet The Telegraph.

Andere meisjesnamen die populair zijn bij de wedkantoren zijn Elizabeth, Charlotte, Victoria, Alexandra en Diana. Op jongensnamen wordt natuurlijk ook geld ingezet. Als het tweede kindje van William en Catherine een jongetje is dan zijn de namen Arthur, Henry en James favoriet bij de ‘bookies’.

De naam Alice, waar dus het meest op wordt ingezet, is overigens al vaker voorgekomen in het Britse koningshuis. De moeder van prins Philip, de hertog van Edinburgh heette Alice. Koningin Victoria vond de naam ook mooi en noemde daarom haar tweede dochter zo en ook de vrouw van de hertog van Gloucester, de oom van de koningin, had deze naam.

De Hertogin van Cambridge is eind april uitgerekend. Vrijdag had ze nog een aantal afspraken in haar agenda staan, inmiddels is haar zwangerschapsverlof begonnen. Volgens de Britse krant zal Catherine pas weer in het openbaar verschijnen als ze is bevallen van haar tweede kindje.

Meer Overig