Weekoverzicht: Prinses Alexandra doodverklaard en prins George beledigd

Mylene Boschman

30-07-2016 11:00:17

Prins George, weekoverzicht

Drukke week gehad en daardoor geen tijd of zin kunnen maken om het nieuws rondom de royals bij te houden? Geen probleem! Hieronder de belangrijkste, leukste en meest interessante nieuwtjes van de afgelopen week.

 Onderzoek naar beledigingen prins George

Prins George

De British Council, die de educatieve mogelijkheden en culturele relaties tussen mensen uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld bevordert, gaat de uitlatingen van afdelingshoofd Angela Gibbins onderzoeken. Gibbins noemde prins George op facebook een voorbeeld van ‘white privilege’ oftewel een bevoorrechte blanke.

Op haar privéaccount schreef Gibbins ‘De grijns van de prins geeft aan dat hij koninklijk, rijk en bevoordeeld is en nooit moeilijkheden en ontberingen zal moeten doorstaan in zijn leven.’

De British Council heeft aangegeven dat de opmerking is gemaakt op een privéaccount en geen verband houdt met de British Council of haar standpunten vertegenwoordigt, maar toch volgt er een onderzoek naar de uitlatingen.

 

Madeleine en Chris willen nog meer kinderen

Prinses Madeleine en Chris O'Neill

‘Madeleine en ik willen allebei een groot gezin. We willen er nog eentje of twee’, liet Chris O’Neill, de echtgenoot van prinses Madeleine van Zweden weten tijdens een interview in de Zweedse krant Expressen. Madeleine en Chris hebben nu twee kinderen: Leonore van twee jaar, en Nicolas van dertien maanden. ‘Daar komt nog zeker één koter bij’, aldus Chris.

Er zit echter geen haast achter, liet hij weten: “We willen nog even wachten, voorlopig focussen we ons op Leonore en Nicolas.’ Chris vertelde in het interview dat zijn kinderen totaal verschillende karakters hebben: ‘Nicolas is een zachtaardig, lief mannetje. Leonore is dominanter en echt een meisje’.

 

Prinses Alexandra doodverklaard

Prinses Alexandra

Prinses Alexandra, de 25-jarige dochter van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg is op internet ten onrechte dood verklaard. Op haar Wikipedia-pagina stond dat de prinses op 22 juli 2016 was overleden. De Luxemburgse krant Wort had een goede tip voor zijn lezers: “Niet alles geloven wat op internet staat”.

 

Prins Harry had eerder willen praten over dood Diana   

Prins Harry

Prins Harry heeft er spijt van dat hij pas drie jaar geleden is gaan praten over de dood van zijn moeder, prinses Diana. Dat vertelde de Britse prins tijdens een bijeenkomst van de liefdadigheidsorganisatie Heads Together. Harry was 12 jaar oud toen zijn moeder in 1997 omkwam bij een auto ongeluk. ‘Ik heb er spijt van dat ik er niet eerder over gepraat heb’, liet hij weten aan ex-voetballer Rio Ferdinand.

Met Heads Together wil de Britse prins samen met zijn broer William en schoonzus Catherine het stigma rond geestelijke gezondheidszorg wegnemen. ‘Het is oké om te lijden, zolang je er maar over praat. Het is geen zwakte. Zwakte is een probleem niet herkennen en het niet oplossen’, aldus Harry.

 

Koning Bhutan helpt na overstromingen

Foto 5_ IS NIET GROTER! Facebook

Koning Jigme Khesar van Bhutan is persoonlijk komen helpen bij het redden van levens en eigendommen in het grensgebied van zijn land met India. Daar is de rivier Amochu op verschillende plekken buiten zijn oevers getreden waardoor plaatsen als Gelephu en Phuentsholing worden bedreigd en huizen en wegen zijn weggespoeld.

Aanhoudende regen in dit deel van de Himalaya heeft de afgelopen weken in Bhutan al voor veel schade en ellende gezorgd. Het leger en vrijwilligers proberen de rivierbanken te verstevigen en ook de koning en premier Tshering Tobgay hebben meegeholpen.

Meer Overig