Weekoverzicht: Nieuwe foto’s van George en België viert nationale feestdag

redactievorsten

23-07-2016 10:00:58

Drukke week gehad en daardoor geen tijd of zin kunnen maken om het nieuws rondom de royals bij te houden? Geen probleem! Hieronder de belangrijkste, leukste en meest interessante nieuwtjes van de afgelopen week.

Terug van vakantie

2016-07-22 12:50:13 CUIJK - Koning Willem-Alexander op de slotdag van de Vierdaagse Nijmegen. Het wandelevenement wordt dit jaar voor de honderdste keer georganiseerd. ANP ROYAL IMAGES KOEN VAN WEEL

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag zijn vakantie onderbroken om een bezoek te brengen aan de Vierdaagse in Nijmegen. Van tevoren  had hij al laten weten dat hij niet mee zou gaan lopen.

Prins Claus nam in 1967 wel een keer deel aan de Vierdaagse. ‘Iedereen heeft zijn lange afstandswerk, en misschien komt het er nog wel een keer van, maar niet nu’, aldus de koning. Wel liet hij weten graag een keer ‘in cognito’ mee te lopen.

Via een speciaal gebouwde pontonbrug stak Willem-Alexander met het Vierdaagselegioen de maas bij Cuyk over. Elk jaar bouwt Defensie deze tijdelijke brug om de Vierdaagselopers over te laten steken van Brabant naar Gelderland.

Tijdens de laatste wandeldag moedigde hij deelnemers aan langs de route en bezocht hij een verzorgingspost.

Pippa Middleton verloofd

pippa middleton

Pippa Middleton, de zus van de Hertogin van Cambridge, gaat trouwen. De 32-jarige brunette werd afgelopen weekend ten huwelijk gevraagd door haar vriend James Matthews.

De 40-jarige Matthews, die in het dagelijks leven effectenhandelaar is, ging op een knie in het Lake District, een natuurpark in het Noordwesen van Engeland, waar het paar een weekend verbleef.

De Hertog en Hertogin van Cambridge lieten weten dolblij te zijn met de verloving. In 2012 hadden James en Pippa ook al kort een relatie. Drie jaar later kwam het stel opnieuw bij elkaar. Pippa werd wereldberoemd door het huwelijk van haar zus Catherine, waar zij een strakke witte jurk droeg.

Nationale Feestdag in België

BELGIUM-ROYALS-NATIONAL-DAY

Het Belgische koningspaar Filip en Mathilde heeft donderdag onder zeer zware beveiliging de nationale feestdag in Brussel bijgewoond. Er stonden sluipschutters op de daken en de omgeving was volledig afgesloten voor het verkeer.

’s Ochtends woonde de koninklijke familie een traditionele Te Deum bij in de kathedraal. ’s Middags nam de koning het nationaal militair en civiel defilé af. Er traden dit jaar minder militairen aan en er reden minder voertuigen mee dan in voorgaande jaren. Dit omdat deze nodig waren voor de beveiliging rond de Belgische nationale feestdag.

Van de uitgebreide koninklijke familie was verder alleen prins Laurent aanwezig, die nogal een eenzame figuur sloeg op zijn plek direct naast de eretribune waar het koninklijk gezin had plaatsgenomen.

Charlene niet naar Rio vanwege zikavirus

olympische spelen, zika virus, rio, charlene, albert

Prinses Charlène gaat niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Ze maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s”, zei prins Albert van Monaco tegen People. “Wat ze heeft gehoord en gelezen over het zikavirus zint haar niet.”

Ook Albert maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s in Brazilië en gaat maar een paar dagen naar Rio. “Natuurlijk maak ik me zorgen. Iedereen die gaat, atleet of toerist, moet zich zorgen maken.” Albert heeft het onder meer over het naar verluidt vervuilde water waarop de windsurfers en zeilers aan de bak moeten.

Los van de gezondheidsrisico’s heeft Charlène nog een reden om niet naar Rio te gaan: de negentien maanden oude tweeling Jacques en Gabriella. “Ze wil niet zo lang gescheiden zijn van de kinderen”, weet Albert. “En ze zijn nog te jong om mee te nemen.”

Nieuwe foto’s van jarige George

foto's

Ter gelegenheid van de verjaardag van prins George heeft Kensington Palace vrijdagmorgen vier nieuwe foto’s van het jongetje vrijgegeven.

De oudste zoon van prins William en zijn vrouw Catherine is drie jaar geworden. De verjaardag wordt thuis in Norfolk gevierd en later op de dag volgt er een tea party voor vrienden en familie.

De kiekjes zijn gemaakt door fotograaf Matt Porteous.

Meer Overig