Zien: de koninklijke kerstfoto’s op een rij

redactievorsten

22-12-2020 11:47:25

Ook dit jaar delen de royals weer bijzondere familiefoto’s om iedereen fijne feestdagen te wensen. Waar de meeste gezinnen kiezen voor een traditioneel kerstsfeertje, putten sommige royals uit het (zomers) archief van afgelopen jaar.

Victoria & Daniel

Op de eerste Adventzondag steken Victoria, Daniel, Estelle en Oscar het eerste kaarsje aan. Estelle deelt daarbij een groet: ‘We willen jullie graag een vrolijke eerste Adventzondag wensen!’ Ook deelt het gezin foto’s van Estelle en Oscar terwijl ze kerstkransen maken.

Charles & Camilla

Zomers, casual en kleurrijk: dat is de kerstkaart die prins Charles en Camilla dit jaar versturen. Eerder dit jaar zei Camilla al dat ze de spijkerbroek helemaal herontdekt had dankzij al die tijd bij huis. Die heeft dus zelfs de kerstkaart gehaald! De foto is gemaakt in de tuin van hun huis in Birkhall, Schotland.

Carl Philip & Sofia

Prins Carl Philip en prinses Sofia delen een foto en een video waarbij ze met hun kinderen Gabriel (3) en Alexander (4) het derde adventskaarsje aansteken. Volgend jaar vieren ze kerst met z’n vijven, want Sofia is in verwachting van nummer drie!

William & Catherine

De kerstkaart van de Cambridge family is buiten, vrolijk en casual: precies wat we van prins William en Catherine gewend zijn. Samen met hun drie kinderen George (7), Charlotte (5) en Louis (2) poseren ze bij hun huis in Anmer Hall, hun woonplaats in Oost-Engeland.

Guillaume & Stéphanie

Erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg vieren dit jaar voor het eerst de kerst met z’n drietjes! Samen met hun zoontje Charles poseren ze voor de kerstboom.

Filip & Mathilde

België trakteert op twee gezinsfoto’s rond de kerst. Eén foto is gemaakt tijdens de bijzondere editie van het concert in België, de andere foto delen ze om iedereen fijne feestdagen te wensen.

Haakon & Mette-Marit

God jul, fijne kerstdagen, van kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit, prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus! Ze roepen de Noren op om een beetje extra voor elkaar te zorgen tijdens deze uitzonderlijke feestdagen.

Harald & Sonja

Koning Harald en koningin Sonja delen naast een eigen kerstfoto ook een foto op gepaste afstand met het gezin van hun zoon, kroonprins Haakon.

Frederik & Mary

Op de vierde Adventszondag wensen kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en kinderen Christian, Isabella, Vincent en Josephine iedereen hele fijne feestdagen vanuit Paleis Amalienborg.

Carl Gustaf & Silvia

Vanuit Paleis Drottningholm sturen koning Carl Gustaf en koningin Silvia een adventsgroet. Met een foto en een video waarin koningin Silvia een stukje voorleest wensen ze iedereen fijne feestdagen.

Madeleine & Christopher O’Neill

Prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill delen vanuit de Verenigde Staten een foto van hun drie kinderen Leonore (6), Nicolas (5) en Adrienne (2) om iedereen een gelukkige tweede advent te wensen.

Abdullah & Rania

Kerst vieren koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië niet, maar op Instagram deelt Rania een foto van haar gezin waarbij ze terugkijkt op het afgelopen jaar: ‘Hoewel we afstand bewaarden, hebben we onze geliefden wat dichter in ons hart gesloten.’ Ze wenst iedereen veel gezondheid en geluk. 

Felipe & Letizia

Koning Felipe en koningin Letizia delen dit jaar voor kerst een foto van hun twee dochters: Leonor (15) en Sofía (13). De foto op de kerstkaart is in oktober gemaakt in Asturië.

Harry & Meghan

De kerstfoto van Harry en Meghan is zo bewerkt dat we niet helemaal goed kunnen zien hoe Archie er nu uitziet, maar te zien is dat hij al groot is geworden! Het gezin zit voor een speelhuisje met honden Guy en Pula.

Willem-Alexander & Máxima

Een dag voor kerst maken ook Willem-Alexander en Máxima hun kerstkaart bekend. Met een kleurrijke foto uit het archief van Koningsdag dit jaar wenst het Koninklijk Gezin iedereen een gezegende kerst en een gezond en voorspoedig 2021.

Albert & Charlène

Prinses Charlène deelt een paar foto’s van wat eruit ziet als een gezellige kerst met de familie. Samen met prinses Stéphanie en familie poseren ze voor een paleiswaardige kerstboom.

Verder lezen

Benieuwd naar de kersttradities van de koninklijke families? U leest ze hier!


Meer Overig

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord