Filip en Mathilde huldigen Belgische olympiërs

Vorsten

29-10-2021 14:25:00

Het Belgische koningspaar heeft vrijdag een groot aantal atleten gehuldigd die in de afgelopen twee jaar een topprestatie hebben neergezet. In totaal kregen koning Filip en koningin Mathilde in het kasteel van Laken 130 sporters over de vloer. Aangevuld met coaches, begeleiders en andere vertegenwoordigers waren er in totaal 220 aanwezigen, meldt persbureau Belga.

Filip en Mathilde hadden alle Belgische olympiërs, onder wie ook de paralympisch atleten, uitgenodigd. Enkele toppers ontbraken zoals medaillewinnaars Nafi Thiam (goud op de zevenkamp), wielrenner Wout van Aert (zilver op de wegwedstrijd) en judoka Matthias Casse (brons in de klasse tot 81 kg).

Koning Filip en koningin Mathilde gingen op de foto met de wel aanwezige olympische medaillewinnaars en maakten een praatje met alle atleten. Een van hen was marathonloper Bashir Abdi, die brons won in Tokio en afgelopen weekeinde nog als eerste over de finish kwam in Rotterdam. De koningin wilde daar graag meer over weten, zo stelde Abdi.

“De koning en de koningin geven ons echt de tijd om ons verhaal te doen”, zei hij tegen Belga. “Ik vind dat superleuk. De koningin wou naar aanleiding van mijn marathon in Rotterdam weten hoe het kan dat ik zo snel kan lopen. Ze stelden echt leuke vragen.”

België won tijdens de Olympische Spelen zeven medailles: drie keer goud, eenmaal zilver en drie keer brons. Het was de beste Belgische prestatie in bijna 100 jaar.


Meer Uncategorized

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft