Japans keizerspaar bijgepraat over natuurramp op Kyushu

Vorsten

2020-08-08 10:40:48

Keizer Naruhito en keizerin Masako van Japan hebben gouverneur Ikuo Urashima van de prefectuur Kumamoto ontvangen in het Akasaka-paleis om hen verslag te doen over de zware regenval die begin vorige maand op het eiland Kyushu enorme schade heeft aangericht.

Bij overstromingen en landverschuivingen kwamen ten minste 77 mensen om het leven en meer dan 240.000 mensen moesten worden geëvacueerd. Veertien slachtoffers vielen in een bejaardenhuis dat onder water kwam te staan. Meer dan 15.000 gebouwen zijn vernield, beschadigd of overstroomd. Op sommige plaatsen viel in een uur meer dan 100 mm regen: een record.

Normaal gesproken zou het keizerspaar zelf al poolshoogte zijn gaan nemen, maar vanwege de coronapandemie wordt het raadzaam geacht voorlopig afgeschermd te blijven in Tokio. Naruhito en Masako spraken hun “diepste medeleven” uit met de slachtoffers en wensten de mensen die anderszins door de natuurramp zijn getroffen sterkte. Het keizerspaar maakte zich vanwege het warme weer ook zorgen over de gezondheid van degenen die nu herstel- en opruimingswerkzaamheden moeten uitvoeren.


Meer Uncategorized

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.