Aartsbisschop van Canterbury: Philip dacht altijd eerst aan ander

Vorsten

2021-04-09 14:42:19

Justin Welby, sinds 2013 de aartsbisschop van Canterbury, heeft bedroefd gereageerd op het overlijden van prins Philip (99). “Ik voeg mij bij de rest van het Verenigd Koninkrijk en de Gemenebest in het rouwen om het verlies van Zijne Koninklijke Hoogheid prins Philip, de hertog van Edinburgh”, schrijft de aartsbisschop in een verklaring op Twitter.

Volgens Welby zette Philip “de belangen van anderen altijd boven die van hemzelf”, wat in de ogen van de aartsbisschop een uitmuntend voorbeeld van de christelijke waarden was. “De paar keren dat ik hem ontmoette, werd ik altijd geraakt door zijn duidelijke levensgenot, zijn nieuwsgierigheid en zijn kracht om te kunnen communiceren met mensen uit iedere bevolkingslaag”, vervolgt Welby. “Hij was een meester in mensen op hun gemak stellen en zich speciaal laten voelen.”

De aartsbisschop stipt ook de coronacrisis nog even aan en schrijft daarover dat er een grote behoefte is aan het helpen van anderen. “In zijn leven heeft Philip die kwaliteiten in overvloede getoond, en ik bid dat we inspiratie kunnen opdoen aan de hand van zijn voorbeeld.”

De aartsbisschop van Canterbury is het religieuze hoofd van de Anglicaanse Kerk en de belangrijkste religieuze hoogwaardigheidsbekleder in Groot-Brittannië.


Meer Vorstenhuizen