Akihito na aftreden welkom in Kyoto

Vorsten

2017-06-19 08:11:00

De Japanse stad Kyoto wil keizer Akihito graag verwelkomen na zijn aftreden. Een petitie om de afgetreden keizer onderdak te bieden in de vroegere keizerlijke hoofdstad van Japan heeft in een paar dagen tijd al ruim tienduizend handtekeningen opgeleverd.

“We hopen dat Kyoto wordt meegenomen als mogelijke woonplaats voor na de abdicatie”, zei Shoei Murayama, wethouder en voorzitter van de Kyoto Party, tegen Japan Times. De duizenden handtekeningen zijn onlangs overhandigd aan de Japanse regering, die zich de komende tijd buigt over de maatregelen die moeten worden genomen rond het aftreden van Akihito.

Eén van de nog onbeantwoorde vragen is waar de 83-jarige keizer, die vorig jaar zomer aangaf dat zijn hoge leeftijd en broze gezondheid het hem moeilijk maken zijn plichten te blijven vervullen, gaat wonen. Ook is nog steeds niet duidelijk wanneer Akihito afstand van de troon kan doen, hoewel het Lagerhuis van het Japanse parlement begin deze maand instemde met een wetsvoorstel dat een abdicatie mogelijk maakt.

Kyoto probeert al een aantal jaren leden van de keizerlijke familie binnen de stadsgrenzen te krijgen. De stad, waar de Japanse keizers tot 1869 woonde, hoopt sinds 2013 samen met Tokio benoemd te worden tot de twee culturele hoofdsteden van Japan. Hoe Akihito zelf over een eventuele verhuizing naar het zuiden denkt, is niet bekend.


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!