Albert brengt paleis op orde voor baby’s

Vorsten

2014-10-13 16:41:00

MONACO – Het prinselijk paleis in Monaco wordt in rap tempo kindveilig gemaakt. Er mogen dan nog enkele maanden te gaan zijn voor de geboorte van de tweeling van prinses Charlène en prins Albert, de aanstaande vader gaat nu al van kamer tot kamer om alle gevaarlijke tafels en meubels in kaart te brengen. Tot verbazing van Charlène.

Dat vertelde dr. Jon Turk, een vriend van het prinselijk paar, aan het Amerikaanse blad People. Turk, bestuurslid van de Princess Grace Foundation, had Albert en Charlène vorige week te gast voor de jaarlijks prijsuitreiking van de stichting, die talentvolle kunstenaars een steuntje in de rug geeft. “Ze zijn nog niet eens geboren”, zou Charlène tegen haar man hebben gezegd.

Niet alleen het paleis wordt aangepast, ook het zomerverblijf moet eraan geloven. Maar de sportief ingestelde prins Albert kijkt volgens Turk al veel verder vooruit. “Hij pompt ook alvast lucht in alle voetballen en basketballen. Dan zijn ze maar klaar voor gebruik, ook al duurt het nog jaren voor de kinderen met een bal kunnen spelen”, aldus Turk.

De man vroeg aan prins Albert of hij wist wat het geslacht van de baby’s is. “Hij zei nee. Ik weet niet of zij het weet, maar ik denk niet dat hij het weet”, geeft Turk te kennen. Hij denkt dat het paar zich in december, wanneer Charlène is uitgerekend, wil laten verrassen.


Meer Vorstenhuizen