Albert en Charlène klaar voor gala

Vorsten

01-08-2014 10:19:00

MONACO – De prinselijke familie van Monaco bereidt zich vrijdag voor op het traditionele hoogtepunt van het zomerseizoen in het vorstendom, het jaarlijkse gala ten bate van het Monegaskische Rode Kruis. Prins Albert en zijn zwangere vrouw prinses Charlène zijn vrijdagavond eregasten bij de 66e aflevering van het gala dat wordt gehouden in de Sporting Club.

Aan de oprichting in 1948 van de lokale afdeling van het Rode Kruis ligt een besluit ten grondslag van de toenmalige vorst Louis II. Een jaar later al werd het eerste bal gehouden, onder toeziend oog van prins Rainier III. Meteen al werden grote namen aangetrokken om de gasten te onderhouden én de opbrengst van het gala omhoog te stuwen.

Rainiers vrouw prinses Grace nam de taak van haar man over en wist onder andere Frank Sinatra, Josesphine Baker, Ella Fitzgerald, Sammy Davis Jr, Gilbert Becaud en Charles Aznavour te strikken voor een optreden in Monaco. Na de plotselinge dood van Grace in 1982 kwam prins Albert aan het hoofd te staan van het Monegaskische Rode Kruis en van de organisatie van het gala, dat volgens eerdere gasten garant staat voor een onvergetelijke avond.

Dit jaar zijn er optredens van de Zuid-Afrikaanse groep Freshlyground en de Canadese jazzzangeres en pianiste Diana Krall. Na afloop is er traditiegetrouw een groot vuurwerk boven de haven van Monaco.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord