Albert en Charlène voor top in San Francisco

Vorsten

2014-02-24 23:04:00

SAN FRANCISCO – Prins Albert en prinses Charlène van Monaco zijn maandag en dinsdag in San Francisco voor de Wereld Oceaan-top, die mede wordt georganiseerd door het weekblad The Economist en National Georgraphic. Prins Albert II die zich in navolging van zijn verre voorgang prins Albert I inzet voor het behoud van de oceanen, zal in San Francisco ook het woord voeren, zo maakte het prinselijk paleis bekend.

Het prinselijk paar kan in Amerika ook stoom afblazen nadat een Duits weekblad zogenaamd pikante privéfoto’s had gepubliceerd van Charlène. De opnamen waren gemaakt op het Frans-Caribische vakantieeiland St Barth, een buureiland van Sint Maarten. Ze toonden een zeer ontspannen en vrijpostige Charlène, en suggereerden dat de prinses in afwezigheid van haar in Sotsji verblijvende man de bloemetjes buiten zette.

Het paleis in Monaco reageerde furieus op de opnamen en heeft aangekondigd rechterlijke stappen te zullen ondernemen tegen het blad. De prinselijke familie is vaste klant in de Duitse rechtbank en heeft daar ook al menig proces over bescherming van de privacy gewonnen. Al moesten de Grimaldi’s ook een aantal keren het onderspit delven omdat de Duitse rechter soortgelijke foto’s als nieuwswaardig bestempelde. Wat dat betreft krijgt de familie meer steun van Franse rechters.


Meer Vorstenhuizen