Albert en Paola mogen op konijnen jagen

Vorsten

28-07-2014 08:36:00

BRUSSEL – Het jachtseizoen is geopend op het koninklijk domein van Laken. Koning Albert en koningin Paola hebben toestemming gevraagd en gekregen om de konijnenplaag in de tuin van hun paleis grondig aan te pakken. Dat meldt Het Nieuwsblad maandag. Ze hebben een half jaar de tijd om de konijnen kwijt te raken.

Het moet vooral koningin Paola op de zenuwen hebben gewerkt wanneer ze bij terugkeer van de zoveelste buitenlandse reis haar met veel zorg en liefde aangelegde tuin door de talrijke konijnen overhoop gehaald zag, zo veronderstelde de Vlaamse krant.

Vandaar dat het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) toestemming werd gevraagd om de jacht te openen op de konijnen ‘om belangrijke schade te voorkomen aan aanplantingen, bossen, vijvers, monumenten en andere eigendommen’, zoals de vergunning stelt. Of het echt helpt, valt nog maar te bezien. De vergunning is voor 50 konijnen en zoals bekend vermenigvuldigen de dieren zich doorgaans in hoog tempo.

Volgens Het Nieuwsblad is het aan Vincent Pardoen, het in ongenade gevallen hoofd van de hofhouding, die nu in zijn nieuwe rol van persoonlijk adviseur van koning Albert, de taak heeft de plaag aan te pakken. Hoe hij dat gaat doen, is niet bekend. In de vergunning staat niet vermeld hoe de jacht mag gebeuren: met een geweer, valstrikken of gif.














Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord