Albert wil geslacht tweeling nog niet weten

Vorsten

2014-10-11 18:24:00

MONACO – Prins Albert II van Monaco wil dat het geslacht van de tweeling een verrassing blijft. Dat zegt een goede vriend van de prins tegen het Amerikaanse tijdschrift People. “Ik vroeg hem of hij al weet wat het geslacht is. Hij zei nee”, aldus de plastisch chirurg Jon Turk. “Toen ik hem vroeg of hij het wil weten, zei hij: Ik vind beide leuk en ik wil graag verrast worden.”

Turk vermoedt dat prinses Charlène de wens van haar man respecteert. “Ik weet niet zeker of zij het weet, maar ik denk het.” Donderdag bevestigde het Monegaskische hof dat Charlène (36) in verwachting is van een tweeling. De kindjes moeten eind dit jaar geboren worden. Prinses Charlène had eerder al over de komst van een tweeling verteld in een interview met het Britse blad Hello! nadat in mei al was aangekondigd dat ze in verwachting was.

Hoewel Albert geen voorkeur lijkt te hebben, is het geslacht van de kinderen wel degelijk van belang. Beide kinderen komen namelijk in aanmerking voor de troon, maar in Monaco geldt nog altijd dat jongens voorrang hebben op meisjes, ook als die eerder zijn geboren.

Baby-proef

De komst van de tweeling was ook voor Albert (56) een grote verrassing, weet de chirurg. Kort nadat Charlène Albert uit een vergadering had gebeld om hem het goede nieuws van haar zwangerschap te vertellen, belde ze een tweede keer. “We krijgen twee baby’s.Twee telefoontjes voor twee kindjes”, klonk het volgens Turk aan de andere kant van de lijn.

Hoewel de tweeling pas in december wordt verwacht, is de prins al druk bezig om het paleis ‘baby-proof’ te maken. “De prinses vertelde me dat hij zich zorgen maakt over de scherpe hoeken van tafels. Hij is ook al bezig om alle voetballen en basketballen op te pompen, terwijl het nog jaren duurt voordat de kleintjes met een bal kunnen spelen.”


Meer Vorstenhuizen