Alle schoolkinderen zien het koningspaar

Vorsten

13-11-2013 20:04:00

PHILIPSBURG – Er zal op Sint Maarten amper een schoolkind zijn dat woensdagmiddag koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet heeft gezien. Duizenden scholieren van lagere- en middelbare scholen stonden langs de route die het koninklijk paar van Philipsburg naar het 1000 leerlingen tellende Milton Peters College bracht, en nog vele honderden hadden zich verzameld in Raoul Illidge sportcomplex.

Het was de wens van Willem-Alexander en Máxima dat zoveel mogelijk eilandbewoners de kans zou hebben hen te zien bij het eendaagse kennismakingsbezoek. Die missie is ten aanzien van de jeugd zeker geslaagd. Het enthousiasme van de jonge eilanders kende geen grenzen. Het zorgde voor een feestelijke sfeer.

In de school woonde het koningspaar ook een presentatie bij in de Nederlandse klas. Het college is de enige middelbare school op Sint Maarten waar een diploma kan worden gehaald dat ook zonder meer in Nederland wordt erkend. De leerlingen die in de klas zaten met Willem-Alexander en Máxima vertelden dat ze hoopten een vervolgstudie te kunnen doen in Nederland.

Korte wandeling

Het middagprogramma werd afgesloten met een korte wandeling langs drie karakteristieke monumenten langs Frontstreet, de belangrijke winkelstraat van Philipsburg. Eerste stop was de 162 jaar oude Oranjeschool, daarna ging het gezelschap naar de even oude Methodistenkerk waar de zegen werd uitgesproken over de nieuwe koning. De tocht door de afgezette straat eindigde bij het gerechtsgebouw.

Woensdagavond is er nog een feestavond in Festival Village. Donderdag pendelt het koningspaar van Sint Maarten naar Saba.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel