Amedeo en Lili kozen zelf de kerk uit

Vorsten

05-07-2014 14:26:00

ROME – De Belgische prins Amedeo en zijn aanstaande echtgenote Lili Rosboch von Wolkenstein hebben veel plezier beleefd aan het uitzoeken van een geschikte kerk voor hun huwelijk zaterdag in Rome. Dat zei het bruidspaar in een schriftelijk ‘selfie’ interview – vragen en antwoorden zijn door het paar opgesteld en beantwoord – dat voorafgaand aan het huwelijk is vrijgegeven.

”Het was zowel leuk als interessant”, aldus Amedeo en Lili. Voor de prins was het een unieke kans om Rome te leren kennen, voor de in Rome geboren en opgegroeide bruid de mogelijkheid haar geboortestad te herontdekken. Wellicht ook dat Amedeo’s oma koningin Paola nog een aantal suggesties had.

De keuze is uiteindelijk gevallen op een bijzondere kerk, de ‘Basilica di Santa Maria in Trastevere’, lievelingskerk van paus Johannes Paulus II en één van de oudste kerken in Rome. De voorloper van de huidige basiliek is 1600 jaar geleden al gebouwd. ”Dit is de plek waar voor het eerst een mis is gelezen”, aldus het bruidspaar, dat dankbaar is voor alle medewerking die de kerk hen heeft gegeven toen de keuze eenmaal was gemaakt.

De basiliek aan een plein in het oude stadsdeel Trastevere – ‘aan de overkant van de Tiber’ – is regelmatig herbouwd, maar bevat nog mozaïeken uit de tijd van de Romeinen en afkomstig uit Romeinse badhuizen. Veel kardinalen en ook pausen hebben in de basiliek hun laatste rustplaats.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord